Ocobar

De Holland Amerika Lijn

Meer Theaterconcert

De scheepvaartmaatschappij Holland-Amerika Lijn onderhield de verbinding tussen Nederland en de USA. Naast het vervoeren van landverhuizers vanuit Rotterdam, zorgde deze lijn er ook voor dat succesvolle Nederlandse muzikanten de States konden bereiken. Andersom brachten de schepen Amerikaanse muziekstromingen zoals blues, rock, jazz en funk vanuit New York naar Nederland.

 

Wat hebben Willy Alberti en Golden Earring met elkaar gemeen? Waarom gingen Willem Duyn en Sjoukje van ’t Spijker niet zelf naar Amerika, toen bleek dat zij met Mouth & MacNeal waren doorgebroken in de Verenigde Staten? En waarom kon de manager van Elvis niet terug naar zijn woonplaats Breda?

 

Het Rotterdamse Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar de muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika Lijn teweeg heeft gebracht. All aboard!

En om deze middag compleet te maken kunt u na afloop op 2 december lekker eten in FC Walhalla!
Reserveer hier alvast uw tafeltje: [https://www.theaterwalhalla.nl/voorstelling/eten-in-fc-walhalla-11/]

Wanneer?


zondag 13 januari 2019 / 15:00

Kantine Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Verlangen is verrukkelijk. Je kunt er je hele leven druk mee zijn. Met wat nog…

Er zijn volgens Bertolf twee soorten muziekliefhebbers: zij die door muziek in hun stemming bevestigd…

Tourverhalen, unieke gitaren, bizarre ontboezemingen, spontane jams, onmogelijke gitaarcapriolen, maar vooral heel veel mooie muziek.…

De scheepvaartmaatschappij Holland-Amerika Lijn onderhield de verbinding tussen Nederland en de USA. Naast het vervoeren…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief