Ronde van Katendrecht

Fietsen en feesten op de Kaap

Het beroemde Rotterdamse schiereiland Katendrecht is in het weekend van 23 en 24 mei 2020 het décor van ‘Het Feest van de Fiets’, oftewel de Bram Ladage Ronde van Katendrecht.

 

Ooit begonnen als side-event van de Tour de France van 2010, is de Ronde uitgegroeid tot een spektakel van wielerwedstrijden, muziek en lekker eten. Van zaterdagmiddag 23 mei tot zondagavond 24 mei genieten deelnemers en toeschouwers van een scala aan activiteiten.

 

Fietsen en feesten

Bij de veelzijdige Kaap hoort een veelzijdig programma. Fietswedstrijden zijn soms superstoer, zoals de NL Crit Series waar zonder remmen megahard gefietst wordt. Maar ook superlief met de Dikke Banden Race voor jonge kinderen en de Ouder-Kind Race (we hopen stiekem dat Adrie en Mathieu van der Poel zich inschrijven). Er zijn ook hardloopwedstrijden en veel oude (maar nog lang niet vergane) glorie met voormalige toppers uit het mondiale profwielrennen. Food trucks, waaronder die van Bram Ladage zelf natuurlijk, zorgen voor de inwendige mens.

 

Sportieve dikke mannen

Eén van de jaarlijks hoogtepunten is de Dikke Mannen Race. Om mee te doen geldt maar één voorwaarde: je weegt minimaal 100 kilo. De winnaar van vorig jaar werd voor een Bourgondische mid-week naar  Zuid-Limburg gestuurd. En verdiend; het is ongelooflijk hoe hard die mannen fietsen! Dit alles onder het motto ‘Een lekker vers patatje op zijn tijd mag best, als je maar voldoende beweegt’. Niet voor niets heeft de populaire Rotterdamse patatboer Bram Ladage zijn naam verbonden aan de Ronde.

 

Fietscultuur: muziek en theater

Met een mooi cultuur-programma is de sfeer bij de Ronde van Katendrecht gegarandeerd. Met muziek, theatrale acts en de fietscultuur als rode draad. We nemen ook een kijkje bij de Giro d’Italia, via het grote scherm op het Deliplein. Op zaterdag en zondag is er een toepasselijke voorstelling in Theater Walhalla: De Zesdaagse van St. Jezus in ‘t Kruis.

 

Deliplein

Katendrecht is natuurlijk sowieso een bezoek waard met Theater Walhalla, het ss Rotterdam, de unieke horeca en winkeltjes en natuurlijk Café De Ouwehoer. Het Deliplein – het hart van Katendrecht – geldt als schoolvoorbeeld van een plek waar allerlei culturen samenkomen. En dat zie je terug in de sport en cultuur van de Bram Ladage Ronde van Katendrecht.

 

Doe je mee? Of kom je kijken? Surf naar www.rondevankatendrecht.nl voor het hele programma.

 

 

Wanneer?


Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief