Sultan in de Maan

Muzikale familievoorstelling online bij u thuis

Meer Jeugd Meer Muziektheater Meer Toneel

Sultan in de Maan is een muzikale familievoorstelling over de sultan van Marokko die tijdens de Tweede Wereldoorlog een heldendaad heeft verricht. Wanneer de bevelhebber van het Franse leger in Marokko sultan Mohammed V het bevel geeft alle Marokkaanse Joden gevangen te nemen en ze daarna te verschepen naar de Duitse concentratiekampen, moet de sultan een beslissing nemen. Hij realiseert zich dat hij een kant moet kiezen. Hij kiest voor zijn volk. Zijn boodschap aan de Franse bevelhebber is: “in Marokko wonen geen Joden. Hier wonen uitsluitend Marokkanen. Ik neem niemand gevangen.” Hiermee redde sultan Mohammed V het leven van 250.000 joodse Marokkanen.

Dit inspirerende, waargebeurde verhaal is het uitgangspunt voor de muzikale theatervoorstelling Sultan in de Maan. Met deze geschiedenis op de achtergrond worden de joodse Mira en Mustafa, die moslim is, verliefd op elkaar. Terwijl de sultan listen verzint om zijn joodse bevolking uit handen van de nazi’s te houden, bloeit deze liefde op. Maar mag hun liefde bestaan? Of moeten joden vooral met joden trouwen, en moslims met moslims?

Sultan in de Maan vertelt een liefdesverhaal dat gaat over saamhorigheid en verbroedering. Bovenal laat Sultan in de Maan zien dat de Tweede Wereldoorlog niet alleen een aangelegenheid was van Nederland of Europa.

Sultan in de Maan wordt gespeeld door Zahra Ouajil, Zahra Lfil, Said El Abboudi, Zouhair Mtazi en Sebastiaan Frowijn.

Regie: Khouloud Zaher
Script: Bram Klein
Muziek: Bart Wijtman
Kostuumontwerp: Dorine van IJsseldijk
Decorontwerp: Udo Thijssen
Beeld: Sebastiaan de Ruiter

NB: de voorstelling is te zien op een eigen gekozen moment tussen 21 april 2021 en 4 mei 2021!

 

Sultan in de Maan wordt op 4 mei 2021 uitgezonden in het kader van Theater na de Dam en u kunt online kaarten kopen voor deze online theaterbeleving.

Mede mogelijk gemaakt door het Vfonds (met middelen uit de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de Nederlandse Loterij), Stichting Droom en Daad, VSBfonds, St. Elise Mathilde Fonds en G. Ph. Verhagen-Stichting, Solidarodam, Stichting Rozenhof en Janivo Stichting.  

Wanneer?


woensdag 21 april 2021 / 20:30

vanuit huis

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Elke superheld op de superheldenschool heeft een handige superkracht. De ene held kan onzichtbaar worden,…

Terug naar de 19e eeuw, waar in 1847 een van de hoogtepunten uit de literatuur…

Ja hoor, daar is ie weer: Walhalla’s Grote Preview Revue! En we doen het dit…

Sultan in de Maan is een muzikale familievoorstelling over de sultan van Marokko die tijdens…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief