Tofu Cowboy (try-out)

Steyn de Leeuwe

Meer Theater Meer We Are Public

Krankzinnige, virtuoze, muzikale, borderline, one-man show.

Tofu Cowboy is een muzikale tragi-komische one man show over mensen die niet meer mee kunnen komen in de vaart van de huidige maatschappij. Over de dunne grens van wanneer je een zorgverlener en wanneer je juist zorgbehoevend bent. Over de stemmen in ieder zijn hoofd en over de eenzaamheid die ons verbindt.

In de corona-tijd moest acteur Steyn de Leeuwe op zoek naar ander werk. Want op het toneel staan mocht niet meer. Hij besloot te gaan werken in de zorg. De enige beroepsgroep die nog wel applaus kreeg. Hij dompelde zich onder in de psychiatrie. Daar hielp hij een jaar lang een groep mensen, maar kreeg steeds meer last van de stemmen in zijn eigen hoofd.

Tofu Cowboy is een krankzinnige, virtuoze, muzikale, borderline, one-man show. Na afloop vraag je af, wie is er nou eigenlijk gek?

concept, tekst en spel Steyn de Leeuwe (o.a. Op Sterk Water, De Gelaarsde Poes) | regie Titus Tiel Groenestege | composities Stathis Elio | lichtontwerp Yuri Schreuders | muzikaal advies Eef van Breen | kleding Nola van Timmeren | poster ontwerp Hans Boddeke

Steyn de Leeuwe was o.a. te zien in Kees de Jongen (Toneelmakerij), De Wijze Kater (Het Toneel Speelt), in Shakespeare’s Much Ado About Nothing (NNT en Amsterdamse Bostheater), in De Gelaarsde Poes en Woef Side Story (Ro Theater) en Het Pauperparadijs. Afgelopen jaar heeft hij met zijn eigen gezelschap De Leedbewakers de voorstelling én de korte film KØT gemaakt, waarmee ze o.a. Op Lowlands stonden.

 

De voorstelling is gratis met een We Are Public pas. Reserveren kan via reserveringen@theaterwalhalla.nl, 010-215 2276 (di t/m vr tussen 13:00 – 16:00) en aan de kassa voorafgaand aan de voorstelling. Zo lang de voorraad strekt. 

Wanneer?


zondag 4 juni 2023 / 15:00

Kleine Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

De spanning stijgt in Werkplaats Walhalla! Op dinsdag 30 mei vindt de jaarlijkse Werkplaats Walhalla…

Krankzinnige, virtuoze, muzikale, borderline, one-man show. Tofu Cowboy is een muzikale tragi-komische one man show…

Stand up philosophy | humor | spiritualiteit | poëzie Een helend ritueel met humor en…

Club Duif duikt in het leven van een vooraanstaand Luftwaffe-officier die zich tijdens de Tweede…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief