Zomerpret

Theater Walhalla wenst u een heerlijke zomer! Wij hebben een paar leuke tips voor u om te luisteren, te knutselen of te lezen!

 


Lekker luisteren

Spotify-afspeelllijst
Trompetgetetter! Aanschouw! Een heuse “Walhalla Onderweg Naar De Zomer” Spotify-afspeellijst! Zo kunnen jullie in de auto lekker Walhalla-klassiekers, nieuwe namen en namen om niet te vergeten luisteren. Geniet ervan!

Podcast-tips
Van spannende verhalen in het Limburgse landschap tot menstruatieverlof. Een Spotify afspeellijst met de leukste podcasts. Bij sommige hebben we aflevering 1 erin gezet en bij niet-chronologische gewoon onze favoriete uitzending. Een proefpakketje podcasts dus!

Interview met Peter Blanker
Radio Rijnmond interviewde de zanger van “’t Is moeilijk bescheiden te blijven, wanneer je zo goed bent als ik” voor het programma De Verdieping. Luister het hier terug.

Peter Blanker

De Avond van de Kleinkunst
OFoto: Jaap Reedijkp 27 juni vond de Avond van de Kleinkunst plaatsin de Kleine Komedie in Amsterdam. Aanstormende artiesten doken in de kluizen van de kleinkunst, stoften het oude goud af en gaven klassiekers nieuwe klasse. Zij verzonnen een vervolg op overbekende songteksten. Met Busje komt zo (Höllenboer en Ramon Chartrer), Je wordt ouder papa (Peter Koelewijn en Senne Guns), Met hart en Ziel (Rick de Leeuw en Aron Elstak), Ik doe wat ik doe (Astrid Nijgh en Stephanie Louwrier), Hart van mijn gevoel – (De Kast en Rosa da Silva) en De wedstrijd (Katarina Vermeulen en Joost Spijkers)
Luister het hier terug

 

 


Lekker bezig

Kleurplaat
Altijd al een echte AMC Fok in huis wil hebben? Dat kan hoor! Print deze kleurplaat uit, en je hebt er zo een in huis. U moet hem wel nog even van een lekker kleurtje voorzien. Zo kunt u het welbekende groene gebouw is een keer in een ander kleur beleven. Stuurt u ons wel nog het eindresultaat? We zijn zo benieuwd wat jullie er van maken! Dat kan door te mailen naar info@theaterwalhalla.nl of ons te taggen op de socials @theaterwalhalla

 

Woordzoeker
Er is geen vakantie zonder een lekkere puzzel, dus besloten wij een lekkere Walhalliaanse woordzoeker voor u te maken. Klik op het plaatje voor een printbare versie:

 


Lekker kijken

Het Uur van de wolf: Het langzame leven van Kees Torn

Portret van het alledaagse bestaan van cabaretier, dichter, denker en drinker Kees Torn.

 

Volle Zalen met Jan Rot

In Volle Zalen van afgelopen maart blikten Cornald Maas en Jan Rot samen terug op de 40-jarige carrière van Jan Rot als vertaler, componist, tekstschrijver en zanger. De reportage werd (o.a.) opgenomen in Kantine Walhalla. Jan Rot overleed op 22 april.

 

 

 

 

 

 

 

 


Lekker lezen

Elfie Tromp – Pietà
Een stad onder druk.
Een omstreden standbeeld.
En nu?

‘Haar proza knettert, choqueert, verwart en verkent nieuwe terreinen. Ze ontregelt en toch klopt alles. Maar bovenal: het is grappig, visionair en stemt tot nadenken.’ – Adriaan van Dis

‘Een roman over botsende wereldbeelden die getuigt van durf en ambitie: veelkantig als een ideeënroman, spannend als een Netflixserie!’ – Hanna Bervoets

Koop het boek hier

 

Laurens Ham – Op de Vuist, Vijftig jaar politiek en protestliedjes in Nederland

In Op de vuist volgt Laurens Ham het spoor van het Nederlandstalige protestlied van de jaren zestig tot nu. Wat verbindt de ontregelende acties van provo uit 1966, het kroningsoproer van 30 april 1980 en de anti-racismebetogingen van nu? Precies: muziek.

Koop het boek hier

 

 

 

 

 

Even bellen met Mike Boddé

Radio Rijnmond-presentator Roland Vonk belde met Mike Boddé die naar Santiago de Compostela wandelde.

Lees het interview hier

 

 

 

 

 

Ari Deelder – ABCDeelder: Een prachtig inkijkje in het universum van Jules Deelder

‘Waar je niet bij bent gebeurt niet’, was een van de vele levensmotto’s van Jules Deelder, dichter, performer, drummer, nachtburgemeester en icoon. Virtuoos en onvoorwaardelijk leefde hij in het middelpunt van het heelal. Met dezelfde kracht als haar vader heeft Ari Deelder zich opgeworpen als biograaf. Langzaam maar zeker vindt ze haar weg in de tot de nok toe gevulde magazijnen met uitpuilende archieflades, stapels dozen en overvolle kasten.

Koop het boek hier

 

 

 

 

Wist u dat…?
… we net voor de zomer Astrid Nijgh hebben bijgeboekt?
… en een leesvoorstelling van Paul de Leeuw?

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief