Best of Fringe 2022

Meer Theater

Met de spraakmakende winnaars van afgelopen seizoen gaat het Amsterdam Fringe Festival in maart en april 2022 op tournee door Nederland. Tijdens een avondje Fringe zie je twee voorstellingen van talentvolle jonge theatermakers. Met humor en een scherpe blik geven zij ieder op eigen wijze een inkijkje in de huidige tijdsgeest. Zie de makers van de toekomst en laat je verrassen door spannende moves, out-of-the-box visies en een dikke portie lef.

After The Echo – DeRonde/Deroo

Geef ons een kick, sabel ons neer, bedek ons met glitter en laat ons weer naar de wolken kijken. De visuele en fysieke mimevoorstelling After The Echo grijpt je bij de ballen en is een volle glitterode aan de melancholie. Een iconische reis door mist, een popsong, een hert en een honkbalknuppel. Een opstand te midden van onze zinloosheid.

Over Fringe Award winnaar After the Echo zei de Fringe jury:
De jury is gegrepen door de visuele poëzie van deze voorstelling en noemt dit een performance met een onberispelijke scenografie. Impactvol, ontroerend en, om een van de juryleden te citeren: “freaking magical”.

Taal: Language No Problem | Duur: 35 min.


Pauze: Fractal Collective

Fractal Collective is an urban dance collective. From the Streets to the Seats is a dance theatre performance that highlights two different aspects of a street performer: on the one side an entertainer, on the other side a human.


Kibra Silensio – Ritzah Statia

Hoe dealt de nieuwe jonge Caribische generatie met moeilijke ervaringen? Vooral in een community waar je opgroeit met een “omdat ik het zeg” en “suck it up” attitude. Wat is het effect van het onderdrukken van emoties op latere leeftijd? En hoe ga je hiermee om? Kibra Silensio is een fysieke solo over de zoektocht naar een nieuwe identiteit. Door middel van muziek en beweging probeert Ritzah Statia te breken met de regels waarmee zij is opgegroeid om zo zichzelf terug te vinden en te gaan staan voor wie ze is.

Uit het juryrapport over Kibra Silensio:
“Het slimme gebruik van muziek en lichamelijkheid maakt deze voorstelling tot een zeer gelaagde en intrigerende solo. De performer plaagt het publiek, laat ze binnen en laat ruimte voor mysterie en meerdere interpretaties.”

 

Wanneer?


Dit vind je misschien ook leuk:

 

Absurdisme | tekst Een ode aan de vervangbare mens  Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de…

Absurdisme | tekst Een ode aan de vervangbare mens  Edo Dompelmans werkt in een kringloopwinkel. Tussen de…

In maart 2023 vond het Café Theater Festival plaats in Utrecht, Arnhem en Rotterdam. Bij…

Monoloog | intiem | filosofisch | gevangenis Een wankelmoedige monoloog van een cipier, opgesloten in…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief