De Gemeenschap – Naar Paramaribo

Meer Toneel

Floyd, Kevin en Dwayne dromen van Suriname. Vanuit hun met tropische zwier ingerichte flat in het kille Nederland zien ze een land voor zich waar alles anders is dan hier: warmer, ontspannener, muzikaler. Daar willen ze heen.

Voor twee van de drie vrienden is Suriname het moederland dat ze voornamelijk kennen uit de verhalen van hun familie; voor de derde is Suriname een exotisch, trans-Atlantisch fantasieland. Maar hoe mooi is het leven daar eigenlijk? Tussen alle roze praatjes en gezelligheid door, worden harde noten gekraakt over vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid.

Hoe zichtbaar zijn de sporen er nog van kolonialisme en slavernij? En hoe vrij zouden deze jongens met hun queer levensstijl zich er voelen?

De Gemeenschap maakt ‘eigenzinnig, actueel theater dat onze cultuur een (lach)spiegel voorhoudt. Verbaal en fysiek, poëtisch en banaal, toegankelijk en “queer”.’ Elk woord in deze omschrijving gaat op voor de indrukwekkende voorstelling Naar Paramaribo. Aan het einde geven de drie personages in een kronkelig en toch strak bewegingsstuk, vorm aan hun vriendschap, ondanks de botsingen. IJzersterk.’
Theaterkrant, 10 oktober 2021 (keuze van de criticus)

Dat is fijn van deze voorstelling: verschillende visies mogen naast elkaar bestaan. In de echte wereld mag er dan weinig ruimte voor andersdenkenden zijn, hier is die ruimte er wel.
Trouw, 12 oktober 2021 ****


regie: Roy Peters | tekst: Rob de Graaf | spel: Kevin Klein, Floyd Koster, Dwayne Toemere | muziek: Rutger de Bekker | decor: Marcel Kranendonk | licht: Coen Jongsma | kostuumontwerp: Marrit van der Burgt | uitvoering kostuums: Karen de Meijer | met dank aan: Bobby Renooij | campagnefoto: Casper Koster

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.


Omdat er nog wel wat maatregelen gelden, scannen we aan de deur uw CoronaCheck app. Lees er hier meer over

Wanneer?


zondag 31 oktober 2021 / 15:00

Kantine Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Een komische en genadeloze voorstelling over bubbels (geen drank) Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een…

De oeroude Griekse koorliederen zijn opnieuw op muziek gezet door New Cool Collective toetsenist Willem…

Theaterduo Oakwoad maakt bij Golden Palace een virtuoze thriller over losbreken uit het keurslijf van…

Een Vrouw Blijft Thuis is het theaterdebuut van schrijfster Nina Polak (We Zullen Niet Te Pletter…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief