Het Debuut - Jubileumtournee

Meer Theater

Niet meer weg te denken van de Nederlandse podia, niet weg te denken uit Walhalla: Het Debuut, de allereerste stappen van nieuwe theatermakers op het professionele podium. Laat je meevoeren door deze avontuurlijke makers, met lef en scherpzinnigheid tonen zij hun visie op de wereld. Het Debuut is dé kans om als eerste kennis te maken met de nieuwe generatie theatermakers. De drie meest urgente afstudeervoorstellingen van toonaangevende jonge makers. Het levert spannende theateravonden op, waarin je jonge makers ontmoet waar je nog veel van gaat horen.

Dit jaar in Het Debuut:

 • Annihilation – I reduce to nothing 
  Aleksej Ovsiannikov
  Hoe kun je afstand nemen van jezelf, je ego, en opgaan in de ruimte totdat je er helemaal in verdwijnt? Wat blijft er over als de mens afwezig is? Aleksej onderzoekt hoe het lichaam zich terugtrekt. We zien langzaam de grond onder zijn voeten verdwijnen. Een requiem, een gedicht, een fysieke performance. Het confronteert ons met de kwetsbaarheid van ons bestaan. Een poging tot loslaten in een tijd waarin niks meer vast te houden valt.
 • Flying High 
  Eva Van Kleef, Maria Marbus
  Een vriendengroep worstelt met de paradox van onze hedendaagse prestatie- en concurrentiemaatschappij. Het is eng om uitzonderlijk te zijn, maar ook eng als anderen uitzonderlijker zijn dan jij. Krampachtig blijft de groep bij elkaar. Tot een van de vrienden wil uitblinken en het hogerop zoekt. Hij wil vliegen.
  In deze talige, 90’s-inspired voorstelling wordt menselijk gedrag uitvergroot. Een hedendaagse interpretatie van Icarus in gabberkostuums.
 • actually… let’s forget about me
  Charlotte Gillain
  Een vrouw, alleen in haar slaapkamer. Onzeker over wie ze is en wat ze zal worden. Ze filmt zichzelf. We treden een anonieme maar toch ook intieme ruimte binnen. In een poging haar zoektocht vast te leggen zien wij haar constant veranderen. Ze daagt ons uit om mee te gaan in een realiteit waar iedereen iedereen zou kunnen zijn.
  actually…let’s forget about me is een interdisciplinair videowerk, ontstaan uit een kruisbestuiving tussen mime en kunstmatige intelligentie. Het gebruik van deepfake software versterkt het thema: in hoeverre zijn wij eigenaar van onze eigen identiteit.
 • SKIN
  Jim Buskens & Manouk Pluis
  In SKIN bewegen performers Manouk Pluis en Jim Buskens om elkaar heen in een poging  één genderneutraal lichaam te vormen. Langzaam vervagen de grenzen, ze verstrengelen tot één geheel waarin je niet meer ziet welk lichaamsdeel van wie is. In deze performance overstijgen de dansers de aangeboren fysieke verschillen en gaan ze op zoek naar het nulpunt van ons menselijk lichaam.
  SKIN werpt een nieuwe blik op gender en het lichaam. De aangenomen ideeën over wat een mannen- en vrouwenlichaam is worden opgeschud.

 


idee, concept: Marie-Anne Rudolphi, Maarten van der Cammen
jury: Marcelle Kuiper, Frank Noorland, Peer van den Berg, Christiaan Mooij en de producenten van Rudolphi Producties: Marie-Anne Rudolphi, Marloes Marinussen en Thomas Royé.

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Fonds Podiumkunsten.

Kaarten: € 16,50 | Studenten: € 10,-
Geen pauze


Omdat er nog wel wat maatregelen gelden, scannen we aan de deur uw CoronaCheck app. Lees er hier meer over

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Voor hen die er op hebben gezeten, hadden willen zitten of er de kriebels van…

Over identiteit | Rollenspel | Teksttoneel Een stel komt in hun vakantiehuisje met vrienden voor…

[english below] Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart nemen Walhalla en het CTF samen…

[english below] Op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart nemen Walhalla en het CTF samen…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief