Het Debuut

Rudolphi Producties

Meer Kleinkunst Meer Toneel

Bent u nieuwsgierig naar het theatertalent van de toekomst en wilt u als eerste de pas afgestudeerde makers zien? Dat kan! Het Debuut zet nieuw theatertalent in de schijnwerpers en selecteert voor u de meest in het oog springende voorstellingen van de Nederlandse toneelacademies.

De Theaterkrant schreef:

“Het debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Dat bewijzen de drie jonge makers van dit jaar met verrassende, contemplatieve voorstellingen. Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het debuut gaat.”

De geselecteerde makers en voorstellingen voor Het Debuut 2019 zijn:

Caro Derkx –  My, Myself and Sir Roger Scruton Toneelacademie Maastricht (Performance) “een meesterlijke politiek-psychologische ideeënthriller die zijn weerga zelfs in het gevestigde theaterveld niet kent.” aldus Marijn Lems in Theaterkrant, ook de jury was onder de indruk.

Arber Aliaj – De zoektocht naar schoonheid RITCS Brussel (Acteeropleiding) Aliaj verraste de jury met zijn sterke intrigerende spel vol verrassende wendingen.

Kathlyn Wuyts – Vaste Grond Amsterdamse Academie voor Theater en Dans (Toneel- en Kleinkunst) Op basis van interviews met de bewoners van een serviceflat in Brugge maakte Wuyts een liefdevolle, intieme vertelling.

 

Extra leuk: Achteraf is er een nagesprek!

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

In een serie snel gesneden korte komische en persoonlijke monologen vertelt actrice Joy Delima over…

Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met rouwen en afscheid nemen. Rust Zacht Billy…

Een dichter schrijft een vers en het eten is vers. Ze worden beiden in 7…

In het derde seizoen ROTAVOND is alleen het beste nog goed genoeg. Onbevreesd waagt meestervertaler…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief