Theater Tocht - De Ramptoerist

Meer Theater

Soms ontmoet je iemand waarvan je het gevoel hebt die al jaren te kennen. Iemand met wie je het liefst een oude auto in zou springen om over een lange rechte weg de horizon in te rijden. Totdat die fantasie keihard tegen de realiteit crasht. Wat als je elkaar ontmoet op een plek waar zich een ramp heeft voltrokken?

Twee vreemden ontmoeten elkaar op de wrakstukken van een dodelijk verkeersongeluk en worden daar roekeloos verliefd. Hoe intiemer ze worden, hoe moeilijker het wordt om hun onschuld te bewaren. Kun je de wereld om je heen vergeten? Maakt dat je een slecht mens? Wat als je een slecht mens bent?

Met De Ramptoerist presenteert Theater Tocht en de Gelderlandfabriek een beeldende, poëtische voorstelling over de fatale botsing tussen verlangen en verantwoordelijkheid; een zwartkomische thriller over twee mensen die koste wat het kost onschuldig willen zijn.


Over Theater Tocht
Theater Tocht is een jong Utrechts gezelschap bestaande uit scenograaf Floris Barnhoorn, schrijver Mick Lindo en regisseur Marijn van den Bogaard. Zij maken nieuw repertoire met een extreem beeldende en absurdistische handtekening, vanuit een gedeelde fascinatie voor de stuntelende mens.

Hun voorstelling Wild Law won de publieksprijs op festival Winterkaravaan en met de voorstelling Bovenkamer op het Café Theater Festival profileerden zij zich volgens de jury als een gezelschap met veel potentie, een vervreemdende beeldtaal en indringend, fysiek spel. In het kader van de Werkplaats Walhalla Pitch won deze De ramptoerist de publieksprijs.

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

De spanning stijgt in Werkplaats Walhalla! Op dinsdag 30 mei vindt de jaarlijkse Werkplaats Walhalla…

Krankzinnige, virtuoze, muzikale, borderline, one-man show. Tofu Cowboy is een muzikale tragi-komische one man show…

Stand up philosophy | humor | spiritualiteit | poëzie Een helend ritueel met humor en…

Club Duif duikt in het leven van een vooraanstaand Luftwaffe-officier die zich tijdens de Tweede…

Wil je op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief