Theater Tocht – De Ramptoerist

Meer Toneel

Soms ontmoet je iemand waarvan je het gevoel hebt die al jaren te kennen. Iemand met wie je het liefst een oude auto in zou springen om over een lange rechte weg de horizon in te rijden. Totdat die fantasie keihard tegen de realiteit crasht. Wat als je elkaar ontmoet op een plek waar zich een ramp heeft voltrokken?

Twee vreemden ontmoeten elkaar op de wrakstukken van een dodelijk verkeersongeluk en worden daar roekeloos verliefd. Hoe intiemer ze worden, hoe moeilijker het wordt om hun onschuld te bewaren. Kun je de wereld om je heen vergeten? Maakt dat je een slecht mens? Wat als je een slecht mens bent?

Met De Ramptoerist presenteert Theater Tocht en de Gelderlandfabriek een beeldende, poëtische voorstelling over de fatale botsing tussen verlangen en verantwoordelijkheid; een zwartkomische thriller over twee mensen die koste wat het kost onschuldig willen zijn.

 


Over Theater Tocht
Theater Tocht is een jong Utrechts gezelschap bestaande uit scenograaf Floris Barnhoorn, schrijver Mick Lindo en regisseur Marijn van den Bogaard. Zij maken nieuw repertoire met een extreem beeldende en absurdistische handtekening, vanuit een gedeelde fascinatie voor de stuntelende mens.

Hun voorstelling Wild Law won de publieksprijs op festival Winterkaravaan en met de voorstelling Bovenkamer op het Café Theater Festival profileerden zij zich volgens de jury als een gezelschap met veel potentie, een vervreemdende beeldtaal en indringend, fysiek spel. In het kader van de Werkplaats Walhalla Pitch won deze De ramptoerist de publieksprijs.

Wanneer?


donderdag 18 november 2021 / 20:30

Werkplaats Walhalla

Dit vindt u misschien ook leuk:

 

De oeroude Griekse koorliederen zijn opnieuw op muziek gezet door New Cool Collective toetsenist Willem…

Theaterduo Oakwoad maakt bij Golden Palace een virtuoze thriller over losbreken uit het keurslijf van…

Een Vrouw Blijft Thuis is het theaterdebuut van schrijfster Nina Polak (We Zullen Niet Te Pletter…

Niet meer weg te denken van de Nederlandse podia, niet weg te denken uit Walhalla:…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief