Vasalis, Altijd Vandaag (try out)

Van de Vlugt & Co

Meer Theaterconcert Meer Toneel

Concertvertelling/ klassiekers/ poezie

“Is het vandaag of gistren, vraagt mijn moeder,
bladstil, gewichtloos drijvend op haar witte bed.
Altijd vandaag, zeg ik.”

(M. Vasalis, Uit: De Oude Kustlijn)

Zo populair als de poëzie van M. Vasalis is, zo weinig is er van haar hand uitgebracht. Drie dunne bundeltjes verschenen tijdens haar leven; stapels ongepubliceerde gedichten hield ze voor zichzelf. Ze vond haar werk nooit goed genoeg en ze was er al op uitgekeken voordat het werd uitgegeven. Haar kunstenaarschap was een permanente strijd: het was haar kern en tegelijk haar achilleshiel.

In de muziektheatervoorstelling Vasalis, Altijd Vandaag gaan rasacteurs Bram van der Vlugt en Nettie Blanken op zoek naar de vrouw achter het pseudoniem. De gedreven kinderpsychiater en moeder die als dichteres bewust buiten de publiciteit bleef. De denker die van een borrel hield. Haar dromen,  haar droefheid en haar humor. Uiteraard vormen Vasalis’ gedichten een rode draad in de voorstelling. De live muziek van muzikaal multitalent Floris van der Vlugt omlijst niet alleen deze werken, maar is door de gehele voorstelling verweven als een derde personage.

Wat een goed begin van uw weekend, naar Walhalla voor een mooie voorstelling.
Walhalla serveert van alles wat: toneel, muziek, poëzie en kleinkunst, maar ook: een heerlijke lunch met huisgemaakte quiches, salade, warm brood, een kaasje en worstje en een stiekem klein bubbeltje… hik. Voor slechts E10,- schuift u vanaf 12:30 uur aan in FC Walhalla. U reserveert de lunch direct bij het kopen van kaarten.

Wanneer?


Dit vindt u misschien ook leuk:

 

Verlangen is verrukkelijk. Je kunt er je hele leven druk mee zijn. Met wat nog…

Er zijn volgens Bertolf twee soorten muziekliefhebbers: zij die door muziek in hun stemming bevestigd…

Tourverhalen, unieke gitaren, bizarre ontboezemingen, spontane jams, onmogelijke gitaarcapriolen, maar vooral heel veel mooie muziek.…

We schreeuwen op het toneel al jaren: Waarom verdienen vrouwen nog steeds minder dan mannen?…

Wilt u op de hoogte blijven van het programma of nieuwtjes van Walhalla?

Meldt u nu aan voor de nieuwsbrief